Villa de ayora

››Casa Rural

››Galeria fotográficas

››Acerca de nosotros

››Excursiones

››Entorno Naturaleza

››Reservas online

››Actividades

››Contacto

Molino del Amor
Molino del Amor

Iglesia
Iglesia

Fachada Iglesia
Fachada Iglesia

Entrada de Ayora
Entrada de Ayora

Ayora con Nieve
Ayora con Nieve

Ermita El Ángel
Ermita El Ángel

Parque El Lago
Parque El Lago

El Sebinar
El Sebinar

 

Entorno y Naturaleza


La Vall d'Ayora. El seu paisatge, recorregut per nombroses pistes forestals que travessen els seus valls i voregen els seus mola, tanca molts atractius: les pintures rupestres en els abrics de Tortosillas, del Sord, dels Montes i en la Cova del senyor Juan, pròxima al Moragete, amb espectaculars formacions d'estalagmites i estalactites; el turó d'Agras, principal aflorament volcànic de la comunitat, a Cofrentes, població on s'unixen els rius Cabriol i Xúquer; el mirador de Jalance, a l'eixida de la població en adreça oest; la conca del riu Cantaven, el paratge de les Rochas i les fonts del Tave, la Bella i del Ral, a Jarafuel; el Mola de Cortes en Cortes de Pallars; els Congostos, interessant fenomen geomorfològic entre els barrancs de Carboneres i de l'Argó güeña, a Teresa de Cofrents; el riu Zarra i el mirador de La Falç, a Zarra; i Castellar de Meca, una de les ciutats ibèriques més espectaculars de la península, i considerada la segona ciutat europea amb més de 50.000 habitants, el paratge natural de L'Afona i la font de La Cadena, a Ayora. Entre altres itineraris, es recomana realitzar un recorregut circular pel bosc, d'una duració aproximada de tres hores i media: Casa de L'Afona, Colomera (1.260 m), Cova Negra i L'Afona.

 

Esta comarca valenciana oferix, per tant, als seus veïns i visitants uns extraordinaris paratges i vistes naturals. Enclavada entre muntanyes poblades d'arbres, bosc davall i abundant vegetació, ens proporciona una rica varietat tant en fauna com en flora, convertint-se així en un paisatge típic de les zones interiors mediterrànies. Límit a la província d'Albacete admirem davant dels nostres ulls l'alternança d'acolorides extensions de camps i terres de cultiu. Vegetació: dominen les formacions de sureres, pi roig i pi blanc, estepes i brucs. A més ens podem trobar amb el roure martinenc, el teix, auró, roure valencià i el grèvol. Fauna: destaquen la salamandra, la colobra d'escala i el bastarda, l'àguila perdicera, l'àguila àguila marcenca, l'àguila calçada, l'astor, el mussol reial, el mussol xic, el porc senglar, la fagina, el teixó, la perdiu, el conill, la llebre, la cabra salvatge i el buflon.
La importància de la conservació d'estos recursos naturals, de la recuperació de les activitats agrícoles tradicionals i la restauració d'antigues vivendes i cases de cultiu han revitalitzat estes zones, al crear una oferta turística diferent i atractiva, que obri possibilitats molt diverses d'oci i esplai; conéixer els cultius, fauna i flora autòctones d'acord amb la política de respecte i conservació mediambiental.
Una de les grans oportunitats que vam disfrutar els espanyols, per la pròpia riquesa i diversitat de l'orografia de les nostres terres, radica en la facilitat per a desenvolupar activitats relacionades amb l'Agroturisme. Sense necessitat de realitzar llargs desplaçaments, ni tan sols eixir de les fronteres de la nostra Comunitat Valenciana, estem segurs que tots els valencians, prop del seu lloc habitual de residència, tenen i poden disfrutar d'algun paratge natural que afavorisca el seu desenvolupament personal pel mer contacte amb la Naturalesa.
Castell d'Ayora. Dominant la Vila d'Ayora, d'origen àrab, amb dos places forts rodejades per prop de mil metres de muralla, va ser escenari en les Lluites Germanies, Guerra de Secessió i Guerres Carlines. Es conserva la torre de l'homenatge, la porta falsa, alguns llenços, muralles, etc. Als seus peus s'alça l'Església Medieval de Santa Maria d'estil gòtic, en la que es troba un retaule barroc de 1702.

 

Església Parroquial de la Mare de Déu de l'Assumpció. El conjunt situat en el centre de la població, és més que un interessant compendi de l'arquitectura entre els segles XVI i XVIII. La seua primera fase de construcció se situa entre 1508 i 1577. D'estil renaixentista destaca la seua important volta de creueria recentment restaurada i la fatxada en estil herreriano. En el seu interior es conserven pintures de Yánez de l'Almedina, pintor format a Venècia pels deixebles de Leonardo dóna Vinci i el quadro "Miracle del Ángel", de Vicente López Portaña.

 

Ruta de les ermites. Esta ruta cultural comprén un recorregut per 7 de les 15 ermites més destacades d'Ayora i ubicades en els diferents barris del municipi, així com en la contornada. La ruta part de l'Església Parroquial de l'Assumpció i per a continuar per l'ermita de Santa Maria la Major, ermita de Santa Lucía, ermita de Sant Josep, ermita de Santa Bárbara, ermita del Sant Ángel (pròxima a les ruïnes de l'ermita de Sant Roc), ermita de la Mare de Déu del Rosario, i ermita de Sant Antón.

 

Altres monuments. La Creu de Sant Antón situada junt amb l'ermita de Sant Antón data del segle XVI. El convent de San Francisco, actual Casa de la Cultura, construït en 1573 i reedificat en 1778 conserva el seu claustre de dos pisos. Calle de la marquesa de Zenete, hi ha dades de la seua importància des de 1550. Cavanilles la descriu com "superior a quantes hi ha en el Regne, sense exceptuar les de la capital". Té unes quantes cases nobles amb interessants fatxades. La Llotja, edificada en 1892, sobre el solar de l'antic ajuntament. La seua estructura metàl·lica és d'estil modernista.

Cuadro de Ladrillos
Cuadro de Ladrillos

Ayora
Ayora

Jardín Los Morerales
Jardín Los Morerales

Plaza la Glorieta
Plaza la Glorieta

San Cristóbal
San Cristóbal

Ayora
Ayora

Virgen del Rosario
Virgen del Rosario

Muela de la Hunde
Muela de la Hunde

Subida a Meca
Subida a Meca
Preus
Habitació Doble
50€ / Día
Casa per a 2 persones
60€ / Día
Casa per a 4 persones
100€ / Día

Per a grups preguntar preus
 
Telefono: 962191068
Móvil: 661921142
Para reservas de la casa rural aquí
Resevers online Rural House here
Información Casas rurales Valencia
The Rural Lodging Villa of Ayora

››Casa Rural

››Galeria fotográficas

››Acerca de nosotros

››Excursiones

››Entorno Naturaleza

››Reservas online

››Actividades

››Contacto


Estos precios no incluyen IVA. Alquiler de alojamiento rural Villa de Ayora, Casas Rurales en Cataluña, Alojamientos rurales Barcelona, Comunidad Valenciana y Comunitat Catalana. Alquiler de casas rurales con encanto en Ayora. Alojamientos rurales en el valle Ayora - Cofrentes. Casas Rurales valencia y en España. Alquiler de casa rural Villa de valle Ayora - Cofrentes. Casas Rurales para dos personas. Casa rural para cuatro personas. Casas rurales para grupos, casas rurales para despedidas de soltero, casas rurales semana santa, casa rural para noche vieja, casas rurales para despedidas. Habitaciones con encanto. Habitaciones en valencia, habitaciones valle Ayora - cofrentes. La casa rural puede alquilarse durante todo el año, vacaciones de verano, puentes, fines de semana, navidades, noche vieja, Semana Santa. Alquiler de casa rural en Ayora para turismo rural en Valencia. Turismo Rural de la Comunidad Valenciana. Actividades y Excursiones en Ayora. Rutas Turísticas de Valencia. Turismo Rural con encanto. Naturaleza, senderismo y rutas de bicicletas de montaña, rutas turísticas del valle de Ayora, excursiones a Meca. Turismo rural del interior. Son alojamientos rurales y casas rurales en la privincia de Valencia.